Bach bloesemtherapie

Wat zijn Bach bloesem remedies en hoe werken ze?

De grondlegger van de Bach bloesem remedies is dr. Edward Bach (1886-1936). Hij heeft de laatste vijf jaar van zijn leven besteed aan het zoeken naar een eenvoudige,natuurlijke geneesmethode, zonder bijwerkingen, goedkoop en eenvoudig inzetbaar.

Zijn onderzoek heeft geleid tot een 38-tal remedies. Een bloesem remedie is een volgens een speciaal procédé verkregen vloeistof (bronwater) waarin de kracht van een bepaalde bloesem is opgenomen. Elke remedie heeft zijn eigen specifieke werking waardoor zij ondersteuning kunnen bieden in allerlei situaties. Dr. Bach onderkende 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden.

Ieder probleem dat een mens heeft, is gerelateerd aan één of meerdere van deze 38 gemoedstoestanden. Door toediening van de bloesems die behoren bij de negatieve gemoedstoestanden worden deze omgebogen tot positieve waardoor het geestelijk en lichamelijk evenwicht wordt hersteld.

Er zijn 7 hoofdgroepen te onderkennen in deze groep van 38 voor de 7 verschillende fundamentele conflicten in de mens.

Deze hoofdgroepen zijn:

  • Onvoldoende interesse in huidige omstandigheden
  • Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
  • Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen
  • Moedeloosheid of wanhoop
  • Onzekerheid
  • Eenzaamheid
  • Angst

In een persoonlijk gesprek kan ik een specifiek op jou afgestemde remedie samenstellen. Naar aanleiding van jouw verhaal en door jou te observeren vorm ik me een beeld van het probleem. Met deze informatie voel ik in wat jij nodig hebt waarna ik een flesje met jouw persoonlijke mix van remedies maak. De bloesems zijn puur natuur, kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

Als het niet mogelijk is om naar mijn praktijk te komen dan kan het consult eventueel ook telefonisch. (Niet per mail).

Je kunt telefonisch contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken.