Energetische voetreflexmassage

De voet als spiegel van de hele mens

Alle organen, lichaamsdelen, zenuwen en klieren maar ook de geestelijke en emotionele aspecten van de mens zijn verbonden met bepaalde reflexzones in de voet. Spanning, stevigheid, pijn, eelt, geur, kleur, zwelling, conditie en de opbouw van de voeten en tenen geven aanwijzingen over de toestand van lichaam en geest op dat moment. 

Waarom voetreflex massage?

 • Heb je fysieke klachten waar je graag iets aan wilt doen?
 • Loop je tegen een "probleem" aan waar je alleen niet uit komt?
 • Of zijn er situaties in je leven waar je graag zelf iets aan wilt doen en weet je niet goed hoe?

De gedachte achter de methode van voetreflex therapie is dat "ziek zijn" het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de behandeling is om deze harmonie weer te herstellen. De massage brengt de energiestroom en levensprocessen die geblokkeerd zijn weer in beweging waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Een voetreflex therapeut geneest dus niet, zij helpt u slechts genezen.

Wat doet voetreflex therapie?

 • Het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen 
 • Werkt stressverlagend, ontspannend en geeft (nieuwe) energie
 • Reinigt het lichaam van afvalstoffen 
 • Helpt bij rug-, schouder-, nekklachten en RSI en geeft verlichting bij pijn
 • Werkt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out
 • Helpt bij PMS en overgangsklachten
 • Geeft verlichting bij astma en bronchitis, darmproblemen, reumatische klachten, hoofdpijn, migraine
 • Maar werkt ook bij vage klachten: er is geen oorzaak te vinden en toch zijn er klachten

De behandeling

Tijdens de kennismaking bespreken we waarvoor je bij mij komt, wat je van mij verwacht en ik voel in wat ik voor jou kan doen. Hiervoor maak ik gebruik van mijn hoge gevoeligheid. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij. Als het voor één van ons beiden niet goed voelt dan kunnen wij besluiten om niet verder te gaan.

Ons gesprek heeft in elke behandeling een belangrijke plaats. Als je je bewust bent van wat er aan de hand is dan is het veel makkelijker om iets te veranderen. Dat gaan we samen helder zien te krijgen. Daarna volgt de voetreflexmassage om wat besproken is te laten integreren in je lichaam en om in balans te komen. Je lichaam heeft meer tijd nodig om alles een plekje te geven en zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Als aanvulling op de massage geef ik adviezen over voeding, het gebruik van Bach bloesem remedies en manieren om jezelf te leren ontspannen.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je (nog) geen klachten hebt en je jezelf wilt laten verwennen met een heerlijke ontspanningsmassage.