Rode Tent

Verlang jij er ook zo naar om je met andere vrouwen te verbinden?

Dan ben je van harte welkom. Ik wil graag een plek bieden waar je in alle veiligheid mag zijn.

Al eeuwen lang ontmoeten vrouwen elkaar bij nieuwe maan in de Rode Tent. Vrouwen van alle leeftijden, van allerlei komaf, met allerlei beroepen, en welke huidskleur dan ook. Het is een plek voor vrouwen om zich even helemaal terug te trekken uit hun gewone gedoetje en even helemaal niets te moeten; er alleen maar te zijn met alles wat er op dat moment is of ter plekke aandient.

De Rode Tenten zijn ontstaan naar aanleiding van het boek van Anita Diamant “De Rode Tent”. Een fictief verhaal over hoe vrouwen eeuwen geleden bij nieuwe maan, wanneer ze menstrueerden, bij elkaar kwamen en zich drie dagen terugtrokken. Niet omdat ze “vies” of “onrein” waren maar omdat het een tijd van de maand was waarin de gemeenschap wist dat de vrouwen extra ontvankelijk waren voor boodschappen en dromen en daarmee kon de gemeenschap gediend worden. In de Rode Tent gaven ze hun menstruatiebloed terug aan Moeder Aarde, vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling. Verhalen over leven en dood en over transformatie en wedergeboorte. Geheimen over dingen waar we het liever niet over hebben of waarover niet gesproken mocht worden. Het was een plek om bij elkaar te rusten en om jezelf te laten zien, gewoon zoals je bent met alles erop en eraan. Zonder oordeel! Alles mag er zijn!

Wat gaan we doen?

Delen, mediteren, dansen, creativiteit, masseren en soms gewoon helemaal niets.

Meestal heeft een Rode Tent een thema en soms laten we het gewoon ontstaan. Dit kan iets zijn dat door ons of door een van de deelnemers wordt ingebracht, een kaart die we trekken of de tijd van het jaar. Ben jij met iets bezig waarover je heel graag wilt komen vertellen of weet je iemand waarvan je denkt dat zij ons iets waardevols kan brengen? Laat het mij dan alsjeblieft weten! Ik nodig je uit om jezelf te laten zien en horen... Wie ben jij?... Waar wordt jij blij van?... Waar ben jij mee bezig?... Wat houdt je bezig?...

Om een veilige omgeving te waarborgen zijn er wel een paar afspraken nodig...

Vertrouwen: Alles wat in deze Rode Tent wordt gedeeld blijft in de Rode Tent.
Respect: We gebruiken een talkingstick in de deelronde. De vrouw die de talkingstick heeft spreekt en de anderen luisteren. We reageren niet op elkaars verhaal en geven geen adviezen.
Spreek: Als je ergens mee zit, maak het bespreekbaar. Ook als je ergens behoefte aan hebt, vertel het. Wacht er niet mee tot na afloop dan kunnen we er niets meer mee.

Graag tot ziens! Warme groet, Yvonne en Froukje

Praktische informatie

Meebrengen:

Lekker warme sokken of sloffen en eventueel je eigen meditatiekussentje of dekentje. (Liefst rood, oranje of paars)
Iets lekkers om te delen; pure chocola, koekjes, nootjes, (gedroogd) fruit of vindt je het leuk om zelf iets te bakken? Liefst wel biologische, pure en gezonde dingetjes zonder suikers.

Wij zorgen voor de thee en water!

Data:

De Rode Tenten worden rond Nieuwe Maan georganiseerd.
Kijk voor de data op de facebookpagina www.facebook.com/PraktijkYvore

Tijd:

We starten om 19:30 uur. Je bent welkom vanaf 19:15 zodat er tijd is om te landen met een kopje thee en we proberen stipt om 22:00 te stoppen.

Locatie:

Grasland 84, 5658 GB Eindhoven

Kosten:

De bijdrage voor deze avond is € 12,50
Is dit bedrag een reden om niet deel te kunnen nemen? Neem dan tijdig contact met mij op dan kijken we samen naar wat wel haalbaar is.
Er staat een schaaltje waarin je je bijdrage achter kunt laten. Als je dat aan het begint van de avond doet dan hoef je daar verder niet meer aan te denken.

Aanmelden:

Liefst wel zodat ik weet hoeveel vrouwen we ongeveer kunnen verwachten. Je kunt je aanmelden via email: info@yvore.nl
Voel je op het laatste moment dat je er graag bij wilt zijn dan ben je gewoon welkom. Als je net voor aanvang toch liever ergens anders bent, laat het dan even weten via de mail.